Home Eurohonig Eurohonig-Bee Vital
utilaje apicole, materiale si consumabile pentru apicultura
relatii despre comenzi la tel/fax 0244.337.133,
0726.302.860 sau 0745.084.486
Bucuresti, Tel./Fax 0311.089.569
Ne puteti contacta si pe email la: redactia@eurohonig.com


NOU! Pentru sticlutele de propolis am adus dopuri si picuratoare de calitate superioara.                                  NOU! Etichete personalizate pentru orice sortiment de miere - AICI.                       Lichidare de stoc accesorii apicole. Reduceri de pana la 50%.
Oferta de produse
MAGAZIN ONLINE
Cumpără cărţi
BeeVital VarroMed
Mica publicitate
Publicitate on-line
Slideshows
Link-uri apicole
Diverse
Lumea Apicolă
Concurs foto

Solutionarea on-line a litigiilor

 
Tratamentul de iarnă este de fapt cel mai important din întregul an apicol în condițiile în care toate celelalte tratamente au fost corect făcute.

Prin tratamentul de iarnă înțelegem cel făcut în perioada după ce regina a încetat complet ponta și ne aflăm în situația ca în toate coloniile de albine pe care le administrăm să nu mai existe puiet căpăcit. Această situație se întâlnește cu siguranța la 3 săptămâni după prima brumă consistentă pentru că, de regulă acesta este momentul în care regina face pauza anuală, încetând ponta cel puțin pentru câteva zile. Acel moment din evoluția ciclică a oricărei colonii de albine îl urmărim cu atenție pentru că în perioada în care nu avem puiet căpăcit în stup toți acarienii Varroa se află pe albinele lucrătoare. Este momentul din an când ei sunt cel mai vulnerabili la tratament și trebuie să profităm de faptul că VarroMed se poate aplica, cu câteva precauții, și la temperaturi foarte joase, pentru o reducere drastică și foarte valoroasă a numărului de Varroa care mai există în stup la acea dată.

O unică aplicare este suficientă la acest moment, de obicei în ghemul de iernare. Deoarece la acestă dată numărul de albine din toate coloniile este mic (în condițiile de climă specifice țării noastre) este suficientă folosirea cantității de 15 ml de VarroMed/stup. Dacă temperatura exterioară este de peste 10 C se poate deschide stupul, ridicând cu grijă podișorul apoi se stropesc albinele din ghem, pe intervale. Mare grijă la temperatura produsului, lichidul din flaconul de VarroMed trebuie să fie la temperatură de minim 250 C dar ideală este o temperatură cât mai apropiată de cea a corpului uman (36-370 C). Pentru a menține temperatura produsului cât mai aproape de cea ideală recomandăm să fie ținut peste noaptea dinaintea aplicării într-o cameră încălzită, aproape de sursa de căldură (calorifer, sobă, etc) cu precauția necesară pentru a nu se supraîncălzi lichidul. Pe timpul aplicării recomandăm ca între două tratamente succesive, când se trece de la un stup la altul, să păstrați flaconul de VarroMed cât mai aproape de corp, dacă se poate lipit de piele, sub cămașă, modalitate simplă de a menține temperatura recomandată. 

Este important ca înainte să stropiți albinele să priviți de deasupra ramelor, pe intervale, pentru a determina unde este amplasat ghemul și cât de mare este acesta. Scopul este de a stropi cu VarroMed numai albinele, evitând situația în care lichidul ar cădea printre rame fără să atingă albinele, risipind astfel produsul și micșorându-i eficacitatea.

Imediat ce ați terminat aplicarea închideți cu grijă stupul evitând stresarea albinelor și expunerea prea îndelungată la temperatură atmosferică joasă.

VarroMed disponibil in Romania

 

Vezi catalogul principalelor produse

Descarca-l in format PDF

APILIFT disponibil in Romania

NICIODATA MANEVRAREA STUPILOR NU A FOST MAI USOARA!

detalii