Home Eurohonig Eurohonig
utilaje apicole, materiale si consumabile pentru apicultura
relatii despre comenzi la tel/fax 0244337133,
0726302860 sau 0745084486
Bucuresti
Ne puteti contacta si pe email la: eurohonig.dep@gmail.com


                                            NOUTATE: Hrană proteinică de nouă generatie - Mybee Feed                       Produs pentru invertirea rapidă și completă a siropului de zahăr: INVERTOFIX!                       Etichete personalizate pentru orice sortiment de miere - AICI.                      
Oferta de produse
MAGAZIN ONLINE
Cumpără cărţi
Mybee Feed
InvertoFix
Dany's BienenWohl
Slideshows
Diverse
Lumea Apicolă
Concurs foto



Ne găsiți și pe Facebook

Politică confidențialitate

Politică cookie-uri

PROPUNERE PENTRU ÎNFIINŢARE DE STUPINĂ BI0 DE 50 FAMILII DE ALBINE PORNIND DE LA ROIURI LA PACHET

În intenţia de a oferi celor interesaţi soluţii la cheie în diverse aspecte legate de apicultură, firma Eurohonig vă propune un proiect de înfiinţare a unei stupine ecologice, uşor de certificat în condiţiile respectării legislaţiei şi recomandărilor de specialitate, cu perioadă minimă de conversie. Concret, investiţia propusă de noi are următoarea structură:

OFERTĂ DE PRODUSE PENTRU APICULTURA BIO

Foto Cod Produs Preţ Cantitate Total
  307 stup complet 10 rame model stationar Italia cu 3 magazine 1/2 cu rame insarmate 456.48 50 22824
  50 0
  50 0
400 Colector polen cu sertar de inox 64.52 50 3226
  50 0
257 Diafragma separatie dadant 13.86 50 693
  1 0
  1 0
  1 0
648 Furculita descapacit cu maner plat 31.85 1 31.85
  1 0
  1 0
  1 0
  1 0
377 Banc pentru descapacit SAF din inox dimensiuni 1000 x 450 x 450 mm, cu sita separare ceara, suport inox, capac, robinet, picioare 1528.80 1 1528.8
  1 0
  1 0
  5 0
  20 0
  1 0
  1 0
  2 0
  1 0
  1 0
  1 0
  1 0
108 Echipament apicol-hanorac cu masca rotunda marime XL 86.04 1 86.04
  1 0
  1 0
        Total 28389.69

În această structură am prevăzut dotarea pe care o considerăm optimă şi cea mai completă în cazul unei stupine bio de 50 familii, dotarea laboratorului de procesare produse apicole acoperind şi posibilitatea extinderii pană la aproximativ 150 familii. Nu au fost prevăzute dotări pentru deplasarea în pastoral. Bineînţeles că această structurare a investiţiei poate fi adaptată de apicultor nevoilor şi intenţiilor sale în funcţie de produsele apicole, de soluţiile de tehnică apicolă pe care şi le propune, de producţiile estimate, de dotarea deja existentă.

În această ofertă nu s-a prevazut materialul biologic. Considerăm ca roiul la pachet reprezintă o soluţie ideală pentru achiziţia materialului biologic în cazul înfiinţării unei stupine bio. Datorită faptului că nu se folosesc faguri crescuţi nu mai este necesară dificila înlocuire a fagurilor specifică conversiei de la apicultura convenţională la apicultura bio. În condiţiile în care prin Programul Naţional Apicol se finanţează achiziţia de material biologic considerăm că trebuie avută în vedere această oportunitate, căutarea unui furnizor de încredere pentru roiuri şi fagurii artificiali bio fiind punctele cheie în succesul dvs.

Este binecunoscut faptul că albinele provenind din roiurile la pachet sunt foarte harnice, reuşesc să crească rapid fagurii artificiali pe care sunt asezate şi, cu o îngrijire corespunzătoare de regulă ajung cu bine în toamnă la un stadiu de dezvoltare care să nu pună probleme la iernare.

Utilizarea echipamentului nou, stupi sau echipamente de procesare, respectând atât cerinţele producerii şi procesării produselor alimentare conform normelor UE cât şi cerinţelor apiculturii ecologice asigură certificarea fără probleme a stupinei.

Stupina astfel înfiinţată, poate fi certificată ca ecologică în al doilea an de existenţă, practic la prima producţie de produse apicole după înfiinţare.

RECOMANDĂRILE FIRMEI ECOINSPECT CLUJ

În România, apicultura ecologică este reglementată prin Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2000 respectiv H.G.nr 917 / 2001. Pentru unităţile apicole care sunt înregistrate în sistemul de inspecţie şi certificare a unităţilor şi produselor ecologice, este obligatorie respectarea prevederilor legale.

Înregistrarea unităţii la MAPDR respectiv ANPE precum şi contractul încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat de Minister, comportă anumite drepturi şi obligaţii.

Pe baza actelor normative sus menţionate, S.C. Ecoinspect SRL, organism de inspecţie şi certificare a produselor agroalimentare ecologice, face următoarele recomandări-condiţii ce trebuie respectate de stupina ecologică:

− Administrarea mai multor unităţi apicole (ecologice şi convenţionale) este posibilă numai cu respectarea prevederilor legale. Ambele unităţi trebuie să respecte prevederile OUG nr 34, cu excepţia amplasării stupinelor; perioada de conversie este de minim un an, chiar şi în cazul utilizării roiurilor la pachet, ceara trebuie sa aibă provenienţă ecologică sau din căpăceala din unitatea proprie;

− Originea albinelor. Se preferă utilizarea soiurilor europene de Apis mellifera şi ecotipurile locale. Este permisă reînnoirea stupilor 10% pe an, din stupina convenţională;

− Amplasarea stupilor. Numai în acele zone care asigură suficiente surse naturale de hrană şi apă, unde pe o rază de 3 km vegetaţia este alcatuită din culturi ecologice sau floră spontană. Trebuie să existe o distanţă minma de 1 km de sursele de poluare (industrie);

− Alimentaţia artificială a albinelor − este permisă numai în anumite condiţii prevăzute de lege, cu miere sau zahar, ambele din unităţi ecologice.

− Prevenirea bolilor şi tratamentele veterinare − numai cu produsele permise, prevăzute de H.G. nr 917/2001.

− Practicile de management apicol interzic anumite metode precum mutilarea albinelor, distrugerea puietului mascul sau utilizarea de repulsivi chimici de sinteză în timpul extracţiei mierii.

Conducerea evidenţei la nivelul unităţii − sunt obligatorii următoarele:

1. Fişa de înregistrare

2. Registrul stupului

3. Rulajul anual al materialelor şi al produselor

4. Registrul anual de producţie

5. Adeverinţa veterinară

6. Harta amplasamentului stupinei

7. Programul deplasărilor în pastoral

8. Analiza de miere şi ceară − în cazuri speciale

Produse autorizate pentru curăţarea şi dezinfecţia adăposturilor şi instalaţiilor:

− săpun potasic şi sodic, apă şi aburi, lapte de var, var, var nestins, hipoclorit de sodiu, sodă caustică, potasa caustică, peroxid de hidrogen, esenţe naturale de plante, acid citric, acid peracetic, acid formic, acid lactic, acid oxalic, acid acetic

− alcool etilic

− acid nitric

− acid fosforic

− formaldehidă

Produsele sus menţionate precum şi produsele folosite împotriva organismelor dăunătoare fac parte din Anexa nr. 2 al H.G. nr 917 / 2001

logo MyBee Feed

Hrană proteinică de nouă generație pentru albine. Fără organisme modificate genetic!

Pentru invertirea siropului de zahăr

Dany’s BienenWohl

Tratament antivarroa eligibil prin programul PNA 2024